Spring naar hoofd-inhoud

Welkom

Welkom op de website van onze school. Wij nodigen u uit om de informatie over onze school te lezen. Zo krijgt u een indruk van onze basisschool in Koewacht. Een school met ongeveer 90 leerlingen en met voorzieningen zoals sportzaal, kinderopvang en bibliotheek onder één dak. Voelt u zich aangesproken door de informatie op onze website, aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij willen u en uw kind graag laten kennismaken met onze school. Een telefoontje naar 0114-361624 of een email naar vlaswiek(at)ogperspecto.nl zien we graag tegemoet.

De naam van de school verwijst naar de vlasteelt die van oudsher een belangrijke plaats in ons dorp inneemt. Een vlaswiek is een bundel ineengedraaid en gezwingeld vlas, die in verschillende huiskamers nog steeds is terug te vinden.

Daarnaast is De Vlaswiek een naam die in symbolische zin goed bij de school past: een vlaswiek werd vroeger gebruikt als pit in een olielamp. De olie trok door de draad naar boven tot aan de vlam aan het uiteinde van de draad. Zo bezien kun je de school beschouwen als het reservoir dat de olie (de kennis) doorgeeft aan de draad, zodat die kan ontbranden. En tenslotte is in de naam ook het concept van de brede school terug te vinden: een 'bundeling' van instellingen met een samenhangend aanbod van activiteiten voor onze kinderen.

De school beschikt over acht leslokalen en een praktisch ingerichte gemeenschapsruimte. Voor het bewegingsonderwijs kunnen wij gebruik maken van de gymzaal, die bij de school staat. Achter de school bevinden zich de locaties van de bibliotheek, de kinderopvang, de peuterspeelzaal  en de jeugdontspanning. Met deze instanties hebben we een nauwe samenwerking in het kader van de brede school gedachte.